Trouwen in de Ardennen
Geplaatst: 09-09-2014
Soms zit geluk in een klein hoekje. Op 12 juli traden Edwin en Mariska in het huwelijksbootje. Dit gebeurde op een fantastische locatie in de Belgische Ardennen. Edwin en Mariska hadden voor drie dagen een prachtig kasteel ter beschikking voor henzelf en alle dierbare gasten. De dag waarop de huwelijksvoltrekking was gepland, was ook de dag waarop ik, fotograaf Dennis Uittenbroek uit Lent, samen met mijn collega Nicole (want wij werken altijd met 2 fotografen) erbij mocht zijn.

Die dag vroeg op, want ik had een lange reis voor de boeg. Eenmaal aangekomen op de bestemming was het genieten geblazen van de omgeving, het kasteel en bovenal de familie, vrienden en het bruidspaar zelf. We hadden afgesproken om net voor de voorbereidingen en het aankleden te starten. Nicole is bij Mariska op de kamer gegaan en ikzelf ben gaan fotograferen bij Edwin. Mariska is de laatste van een drietal zussen die in het huwelijk stapte en voorafgaand aan ieder huwelijk werd een traditioneel ´Flugel´-momentje toegepast. De dag kon beginnen!

Inmiddels waren alle gasten ook klaar. Edwin wachtte Mariska op onderaan de trap. Nadat iedereen het bruidspaar bewonderd had zijn we gaan fotograferen onderaan de heuvel waarop het kasteel zich bevond. Daarna terug naar het kasteel gegaan voor de huwelijksceremonie. Deze werd op bijzondere wijze uitgevoerd. Zo ginggen bijvoorbeeld de ringen over een lint langs alle gasten die zo met elkaar verbonden waren. Ieder persoon stond een moment stil met een bijzondere gedachte zodra ze de ring in handen kreeg.

Na de ceremonie werd er feestelijk genoten van champagne en overheerlijke taart. Nadat iedereen zijn/haar felicitaties had overgebracht zijn er groepsportretten gemaakt en was het inmiddels tijd om af te reizen naar een nabij gelegen restaurant op een schitterende plek aan de rivier de Amblève.

De dag verliep heerlijk relaxed. Precies wat de omgeving ook uitstraalde.
Mariska en Edwin bedankt dat wij erbij mochten zijn!